PANTANG KETIKA MENGANDUNG

Masa mngandung makan apa bole dpt angin pasang tu yea....sbb sy bru 50hari bsalin anak masa lahir mmg dh kene angin pasang kat wad lg misi bungkus dia punya tu dlm plastik..msa pregy mmg mkn ikt tekak je tp xpasti apa yg bole mnybbkan dia kene angin psg tu..smpai skang dia punya tu masih besa lg..sy dh try mnyk berubat herbanika...alhmdllah nmpk kecut skit...tp kene pntau dia tkot mnangis lama kembang lg dia pnya tu..😯😯😯

pulut

sayur yg jenis berangin mcm ubi,kangkung,kobis

jambu batu,duku,langsat dan sewaktu dgn nya,durian

cincau,tebu,air kelapa

Lagi satu jgn mkn manis2, kalau baby perempuan nnt rahim yg terbentuk pada baby tu akn bentuk love. Effect nnt bila dia nk mengandung susah, susah nk lekat. Ni info dari doktor.

angin-sebab ada sesetengah bayi lelaki akan jadi angin pasang

msg/fast food/berperam/jeruk-slh satu punca jaundice

berhormon-bayi perempuan akan mengalami lelehan faraj seperti haid

berempah/berlada-bayi naik ruam.walaupun keadaan nya tak panas/tak sejuk selepas bersalin

Kebaikan air kelapa dlm perubatan alternatif; setiap kali sy nak potong ubat....atau selepas ambil antibiotik lepas demam...sy akan cuci dalaman sy dgn air kelapa. Sifatnya sesuai utk membersihkan ketuban dan replenish air dlm tubuh badan bila ketuban dh pecah.

Tetapi....pantang bagi org yg ada penyakit tulang. And dia ada bisa yg membuatkan org yg kerap amlkn air kelapa sennag kena bisa urat. So...bisa tu nk dibuang...kena dineutralkan dgn garam bukit/kasar. Rasanya akan menjadi lemak (bukan masin)

Amalan air kelapa yang dicampur gula boleh menjadi racun syahwat....dimana pengamal bermaslaah dalam hubungan seksual.